7 trucuri ca sa-ti vinzi casa mai repede

Atunci cand incerci sa iti vinzi casa, si mai ales pe o piata dificila, aproape blocata, este foarte important sa acorzi atentie detaliilor care pot face diferenta intre o vanzare si o stagnare. Profesionistii din domeniu folosesc diferite trucuri pentru a atrage cumparatorii, trucuri care sunt la indemana oricui.

1. Creeaza atractia
Inainte ca potentialii cumparatori sa puna piciorul propriu zis in apartament, vor vedea exteriorul casei tale. Fie ca este vorba de scara blocului, curte, alee sau orice altceva se afla in vecinatatea caminului tau, trebuie sa ai grija si de ele si sa fie fara cusur. Asigura-te ca intrarea este prietenoasa si pune flori proaspete sau un covoras de intrare nou pentru a intampina potentialii cumparatori. Si nu uita ca totul trebuie sa functioneze perfect, fie ca este vorba de sonerie, clanta sau clopotel!

2. Impacheteaza
Daca este ceva de care nu ai imediata nevoie atunci arunca-l, doneaza-l, vinde-l sau impacheteaza-l. Casa ta trebuie sa aibe pe cat posibil cantitatea minima de mobila si obiecte personale, dar sa arate inca locuibila. Cum oricum te vei muta in viitorul apropiat, ce spui daca ai incepe sa impachetezi totul in cutii pe care sa le pui in garaj sau intr-un depozit?

3. Curatenie
Daca stii ca a doua zi sau in viitorul apropiat vor veni clienti pentru vizionare, fa o curatenie intensiva chiar inainte de vizita, fie cu o zi, fie cu cateva ore inainte. Nu ii da potentialului cumparator motive sa creada ca e o casa murdara.

4. Lumineaza
Ridica toate jaluzelele si asigura-te ca geamurile sunt curate. Schimba draperiile din materiale grele cu unele usoare. Pentru camerele care sunt prea luminate, foloseste obloane care vor face lumina mai difuza si vor da o stralucire deosebita spatiului.

5. Culoare
Pe masura ce mergi prin casa, fii atent la schemele de culori pe masura ce treci din camera in camera. Daca sufrageria este albastra si dormitoarele sunt roz sau verzi, deja ai un dezastru vizual. Aceste discrepante fac casa sa para mai mica si neunitara. Opteaza pentru tonuri neutre – poate o versiune mai nesaturata pentru albastru, roz sau verde. Daca nu esti sigur, foloseste bejuri, griuri sau un alb cald pentru a unifica si a mari vizual camerele.

6. Apeleaza la emotii
Achizitia unei case este un proces emotional, asa ca apeleaza la emotii atunci cand pregatesti casa de vizualizare. Muzica de atmosfera pe fundal atunci cand potentialii cumparatori intra in casa ta este placuta si primitoare. De asemenea, mirosul de prajituri proaspat coapte (fa-le cu o seara inainte si incalzeste-le la microunde inainte de a ajunge oaspetii). Arunca cateva paturi moi peste fotolii si pune prosoape moi in baie – vei transmite un sentiment calduros de confort si relaxare.

7. Lasa casa pregatita pentru o oferta
De fiecare data cand pleci din casa, aceasta ar trebui sa arate ca si cum un cumparator vrea sa iti faca o oferta pe ea. Odata ce casa ta este pe piata, imagineaza-ti ca in orice secunda te poate suna un agent imobiliar pentru a iti aduce un potential cumparator la vizualizare. Aceasta idee nu este departe de realitate! Chiar asa se intampla. Cand te astepti mai putin, ofertele bat la usa. Asa ca obisnuieste toti membrii familiei sa adune dupa ei si sa tina casa curata si organizata.